2017 január Hangraforgó találkozás Sydneyben

Fagyinak és Beának – alias Hangraforgó – egy budapesti koncerten megtetszett egy vers, aminek az volt a cime, hogy Kettőspont. Akkoriban alakitott új versrock zenekaruknak kerestek éppen nevet, igy lett a neve Kettőspont. A verset magát pedig megzenésitették és ez lett a zenekar szignál dala.

Kettőspont versrock zenekar szignál dala

Nem tudták ki a vers szerzője. Mignem egy nap meghallotta egy Ausztráliából  hazatelepedett barátnőjük  és felkiáltott: de hát én ismerem a szerzőt, Ausztráliában él!  Nyomban össze is hozott bennünket. Mikor Jóskával arrajártunk, emlékezetes volt a találkozás 2009 –ben Magyarországon, ahol házikoncertet rögtönöztek számunkra. A Kettőspont a múlt század végén Erdélyben íródott, már az is csoda, hogy átlépte a határt és bekerült a magyarországi koncertrepertoárba, hát még az, hogy újabb nemzedékek vették át, s hogy igy ősszehozott bennünket a világ két oldaláról. A dalok néha kiszabadulnak a szerzők gyámsága alól és a maguk útjára indulnak. Most újra találkoztunk, ezúttal Sydneyben és ugyancsak házikoncert formájában hármasban játszottuk el a dal eredeti változatát.

Hangraforgó Józsa Erikával: Kettőspont

One Response to 2017 január Hangraforgó találkozás Sydneyben

  1. Az 1986-ban Mákvirág együttesbe beállt (Erdélyből frissen áttelepült) Horváth Karcsi Isten nyugtassa!) hozta ezt a dalt, később angol fordításban is énekeltük nagy-britanniai koncerteken. Erikával soha nem találkoztam, de üdvözlöm.
    Kátai Zoltán

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>